nowy w xenforo

Status
Ten wątek został zamknięty.

prosat

Użytkownik
Witam jestem nowy, moje forum przeszło na xenforo 2.3.9 i w związku z tym mam kilka pytani
1) mam Shoutbox 2.2.3 po kliknieciu w @ mam nich osoby jak zrobić by ten nick było kolorowy zgodnie z ranga
2) jak dodać widzet, skąd wziąść wpisy które maja tam być
3) czy jest możliwośc załorzenia PIN do logowania do panelu admina ? wiem ze jest prze google authorizen
z tego co się zorientowałem to wiadomo style i dodatki są płatne a czy istnieją jakieś dodatki bezpłatne

Moje forum https://globalsat.com.pl/index.php

Cześć @prosat

1. Mógłbyś napisać więcej informacji co to za shoutbox, skąd pobrany bądź jakiego autorstwa? Z tego co się orientuję to jest kilka rozszerzeń do shoutboxa/czatu, możliwe, że Twoje rozszerzenie po prostu nie ma takiej funkcji, a jeśli ma, bo gdzieś to widziałeś to poprosiłbym o więcej informacji.

2. Widgety domyślnie są już utworzone. Ty po prostu wybierasz widget, który Cię interesuje i w jego ustawieniach określasz, na jakich stronach ma zostać wyświetlony. Jeśli chcesz utworzyć widget np. z ostatnimi postami lub wątkami z wybranego forum lub forów to musisz utworzyć nowy, wybrać nazwę widgetu Ostatnie posty, wskazać forum, pozycję wyświetlenia i w zasadzie tyle. Możesz zmienić też formę (wygląd/styl) wyświetlenia postów. Jeśli chcesz dodać widget w szablonie, a więc w jakiejś niestandardowej pozycji lub na stronie to wtedy, gdy już utworzyłeś widget, musisz zachować jego nazwę klucz i w miejscu, gdzie ma się pojawić widget, wkleić to:

Kod:
<xf:widget key="NAZWA_KLUCZA" />

gdzie nazwa klucza to nazwa widgetu. Pole klucz znajduje się nad polem z nazwą widgetu, którego tworzysz lub edytujesz. Jeśli jako klucz wpisałeś np. ostatnie-watki to wtedy kod wyglądałby tak:

Kod:
<xf:widget key="ostatnie-watki" />

3. Tak, jest taka opcja. W konfiguracji forum przechodzisz do listy ustawień i na samym dole masz opcję ustawień panelu administratora. Tam możesz włączyć weryfikację 2FA.

Shoutbox od siropu co do 2FA część administracji nie chce a wolą pin tak jak było to w starym skrypcie mybb tu raczej niema takiej możliwość ?

A jeszcze pytanie chciał bym zrobić taki widżet jak na foto kto był dziś na forum

Załączniki

• brave_screenshot_sat-albania.com.png
    brave_screenshot_sat-albania.com.png
    41.1 KB · Wyświetleń: 2
W takim razie musiałbyś odezwać się do autora shoutboxa, ewentualnie poszukać innego rozwiązania, np.

Nie kojarzę żeby można było ustawić pin dla panelu administracyjnego, a co do ostatniego widgetu to:

Jeszcze jedno pytanie szukam Aby wyświetlić ukryte informacje, należy odpowiedzieć lub kliknąć „Lubię to”. gdzie w którym szablonie znajdę ta frazę, muszę ją edytować
styl to Shades of Blue

Ostatnia edycja:
Witam,

ja z kolei proszę o trzymanie się jednego tematu i nie upychanie wszystkiego do jednego wątka. To zatraca przejrzystość forum. Prosiłbym o poruszenie każdej nowej kwestii w osobnym wątku.

Pozdr.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót